fbpx
Сьогодні
16:07 31 Січ 2023

Майже 1,7 тисячі польських компаній хочуть взяти участь у відбудові України

English version here

До відбудови України та відновлення експорту товарів та послуг до України планують долучитися близько 1,7 тисячі польських компаній.

Про це заявив представник Польської агенції інвестицій і торгівлі (PAIH) в Києві Кароль Кубіца, передає Wnp.pl.

"У червні 2022 року ми стали оператором проєкту співпраці з підготовки до відновлення експорту та післявоєнної відбудови України. Наразі на нього подали заявки майже 1,7 тисячі польських компаній", зазначив Кубіца.

Польський представник додав, що третина цих компаній представляє будівельний сектор Польщі.

До того ж, серед цих компаній є представники:

  • інформаційно-телекомунікаційної сфери,
  • машинобудування,
  • медичної та фармацевтичної галузей,
  • аграрно-споживчого сектора.

Представник PAIH в Києві повідомив, що ці компанії зацікавлені як в експорті до України, так й інвестуванні і співпраці з українськими контрагентами.

З його слів, близько 60% з цих компаній представляють малий і середній бізнес.

Кубіца поінформував, що з серпня минулого року в кількох консультаціях і тренінгах щодо участі у відбудові і відновлення експорту в Україну взяли участь понад 1,5 тис. польських підприємців.

Як повідомив представник PAIH, з 31 січня по 3 лютого у Познані триватимуть Міжнародна ярмарка будівництва та архітектури BUDMA і в її межах – Міжнародна конференція будівництва Польща-Україна.

Це буде перша зустріч в Польщі, присвячена виключно проблематиці будівництва у контексті відбудови України. У цій дискусії візьмуть участь представники будівельної сфери з країн Західної Європи та Скандинавії.

Нагадаємо, що у Польщі влітку було створено спеціальну урядову інтернет-платформу, на якій могли зареєструватися польські компанії, які хочуть брати участь у повоєнному відновленні України.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: