fbpx
Сьогодні
14:23 30 Січ 2023

ВООЗ продовжила статус пандемії COVID-19 як глобальної надзвичайної ситуації

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) у понеділок, 30 січня, вирішила продовжити офіційно статус пандемії коронавірусу (COVID-19) як глобальної надзвичайної ситуації.

Про це повідомляє AP.

При цьому, виступаючи на відкритті щорічного засідання Виконавчої ради ВООЗ, генеральний директор ВООЗ Тедрос Адханом Гебреїсус заявив, що «поза сумнівом, зараз ми перебуваємо в набагато кращій ситуації», ніж рік тому — коли високотрансмісивний варіант Омікрон був на своєму піку.

Проте він попередив, що за останні вісім тижнів щонайменше 170 000 людей померли у всьому світі через коронавірус.

Глава ВООЗ закликав до повної вакцинації груп ризику, збільшення тестування та раннього використання противірусних препаратів, розширення лабораторних мереж і боротьби з «дезінформацією» про пандемію.

«Ми продовжуємо сподіватися, що наступного року світ перейде до нової фази, коли ми скоротимо госпіталізацію та смертність до найнижчого можливого рівня», – сказав він.

Зазначається, що коментарі Тедроса прозвучали відразу після того, як ВООЗ оприлюднила висновки свого Комітету з надзвичайних ситуацій щодо пандемії, згідно з якими було введено близько 13,1 мільярда доз вакцин проти COVID-19, з яких майже 90% медичних працівників і понад чотири з п'яти людей старше 60 років, які вже отримали перше щеплення.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: