fbpx
Сьогодні
10:27 30 Січ 2023

СБУ затримала російського агента, який коригував ракетні обстріли Харкова

Служба безпеки України затримала російського агента, який коригував ракетні удари по Харкову.

Про це СБУ повідомляє у Фейсбуці.

"Зловмисник збирав інформацію про місця базування та маршрути переміщення підрозділів ЗСУ територією міста. Отримані відомості переправляв російським загарбникам у вигляді електронних координат та позначок на карті через месенджер Телеграм", – ідеться у повідомленні.

Розвідувальна інформація потрібна була загарбникам для підготовки та проведення прицільних ракетних ударів по обласному центру.

Співробітники СБУ затримали російського агента поблизу міського об'єкта критичної інфраструктури під час спроби чергового збору закритих даних для агресора.

За даними слідства, ворожим поплічником виявився безробітний місцевий житель, якого представник рф залучив до протиправної діяльності у листопаді минулого року.

Для виконання завдань ворога агент обходив територію міста і приховано спостерігав за підрозділами українських захисників, а також фіксував їхні локації.

Під час слідчих дій у зловмисника виявлений смартфон із доказами листування з агресором.

Наразі слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про розміщення ЗСУ). Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Затриманому загрожує покарання до 12 років ув'язнення.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: