fbpx
Сьогодні
17:14 30 Січ 2023

рф стягує додаткові війська до кордону з Україною

Фото: Головне управління розвідки Міноборони України

Губернатор Курської області рф Роман Старовойт повідомив, що найближчим часом додатковий контингент російських військовослужбовців прибуде у регіон.

Як пише Рубрика, про це розповів Старовойт, чиї слова наводять "Курские Известия", "Коммерсантъ".

Він наголосив: "У найближчі кілька днів на територію регіону прибуває додатковий контингент. Про це ми говорили на засіданні оперативного штабу.

Доручення дано, необхідно надати всебічну підтримку з прийому та розміщення додаткових сил і засобів, щоб військовослужбовці якнайшвидше розпочали виконання завдань із захисту державного кордону та забезпечення безпеки Курської області".

Місцева влада країни-агресора заявляє, що регіон, який межує з Сумською областю України, неодноразово "зазнавав українських обстрілів".

Додаткові війська Міноборони мф прибували в Курську область наприкінці весни, а також восени, зазначає "Коммерсантъ".

25 січня Роман Старовойт говорив, що "ризик вторгнення українських військ у Курську область невисокий і що влада постійно займається зміцненням обороноздатності регіону".

Довідка

росія почала повномасштабне вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року. Сумська область серед перших відчула на собі наступ російської армії. Частина територій була окупована росіянами, але на початку квітня повністю звільнена.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: