fbpx
Сьогодні
15:59 30 Січ 2023

Президент України і прем’єрка Данії відвідали Миколаївський морпорт

Президент Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Данії Метте Фредеріксен оглянули зруйновану росіянами інфраструктуру в Миколаєві. Вони також відвідали Миколаївський морпорт.

Про це повідомляє пресслужба глави держави.

Зокрема, Президент й очільник данського уряду оглянули будівлю Миколаївської обласної військової адміністрації, яку було частково зруйновано внаслідок російського ракетного обстрілу 29 березня 2022 року. Тоді жертвами російської атаки стали 37 осіб.

Зеленський розповів Фредеріксен про руйнування, яких зазнало місто через ворожі обстріли, та поінформував про потреби у відновленні інфраструктури Миколаєва.

Крім того, Президент України та прем'єр-міністр Данії відвідали Миколаївський морський торговельний порт і оглянули резервуари для зберігання олії, що були зруйновані внаслідок ворожих ракетних і дронових атак.

Зеленський і Фредеріксен також побували в індивідуальному тепловому пункті, обладнаному установкою для очищення та роздачі води. За даними ОП, цей проєкт реалізовано за сприяння Данії, яка однією з перших надала місту допомогу в забезпеченні мешканців питною водою після того, як російський агресор зруйнував традиційну систему водопостачання з річки Дніпро.

Як повідомлялося, у понеділок в Україні з візитом перебуває Прем'єр-міністр Данії Метте Фредеріксен.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: