fbpx
Сьогодні
16:30 30 Січ 2023

Лубінець пояснив, чи мають українські біженці платити податки з допомоги від іноземних держав

Громадяни України, які перебувають за кордоном та отримують матеріальну допомогу, мають відображати ці доходи у декларації, але податок сплачувати не потрібно.

Про це пише Рубрика з посиланням на уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Дмитра Лубінця.

Так, багато українців, що виїхали за кордон після початку повномасштабної війни росії проти України отримують грошову та матеріальну допомогу від іноземних держав та їхніх державних фондів, іноземних кампаній та організацій.

Відповідно до Податкового кодексу, платники податків мають подавати річну декларацію про майновий стан і доходи з подальшою сплатою податків. Проте чинне законодавство передбачається виняток щодо оподаткування доходів за кордоном. Це стосується осіб та членів родини першого ступеня споріднення, постраждалих внаслідок збройної агресії росії і які скористалися правом на тимчасовий захист за кордоном та отримують допомогу від іноземних держав та їхніх державних фондів.

З огляду на це, громадяни України, які скористалися правом на тимчасовий захист в інших країнах світу, повинні задекларувати як іноземний дохід отриману допомогу від іноземних держав, їхніх держфондів, іноземних кампаній та організацій. Проте податок та військовий збір на такий дохід не сплачується.

Довідка

Війна рф проти України спричинила найбільшу хвилю біженців з часів Другої світової війни.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: