fbpx
Сьогодні
16:18 30 Січ 2023

Фінляндія все ще має намір вступити до НАТО разом зі Швецією

English version here

Міністр закордонних справ Пекка Хаавісто заявив, що Фінляндія все ще хоче вступити до НАТО разом із Швецією.

Про це повідомляє Yle.

"Заява (президента Туреччини Реджепа Тайїпа — ред.) Ердогана говорить про бажання Туреччини розглянути заявку настільки швидко, наскільки це можливо. Ми маємо бажання приєднатися до альянсу разом зі Швецією. Для цього протягом останніх 10 місяців було зроблено багато роботи", – повідомив голова зовнішньополітичного відомства.

Хаавісто наголосив, що Швеція залишається важливим партнером для Фінляндії. У НАТО також наголосили на важливості того, щоб і Фінляндія, і Швеція стали членами альянсу одночасно.

"Це пов'язано з нашою спільною безпекою", – запевнив міністр.

Зазначається, що турецький президент Реджеп Тайїп Ердоган у вчорашньому виступі на телебаченні дав зрозуміти, що Туреччина готова прийняти Фінляндію в альянс без Швеції. Президент Саулі Ніїністе повідомив, що фінська сторона вже зв'язалася з Туреччиною після заяви Ердогана.

Довідка

30 січня міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив на пресконференції після зустрічі з міністром закордонних справ Португалії Жуаном Гомешем Кравіньйо, що Туреччина не заперечує проти розширення НАТО, не має критичних проблем ані з Фінляндією, ані зі Швецією, однак наполягає на задоволенні своїх вимог.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: