fbpx
Сьогодні
10:59 29 Січ 2023

Замінування та кількість окупантів є найбільшою проблемою на Луганщині, - голова ОВА

У Луганській області на цей момент найбільшими проблемами є замінування територій та кількість загарбників, яких російська федерація кидає в наступ. Тому ситуація на цій ділянці фронту є важкою, але контрольованою українськими військовими.

Про це розповів голова Луганської ОВА Сергій Гайдай в ефірі єдиного телемарафону.

Очільник області розповів, що солдати рф не мають якоїсь яскравої тактики чи стратегії, а натомість завалюють наші позиції тілами.

"Нині величезна проблема — просто їх багато […] І от кількістю потрохи-потрохи просуваються вперед", — сказав Гайдай.

Голова ОВА також повідомив, що з боку Донецької області в Білогорівці українські військові міцно тримають позиції. А на Сватівсько-Кремінському напрямку "крок за кроком, метр за метром, дуже важко", але все-таки наші захисники мають успіх.

Гайдай розповів, що в російських агресорів було достатньо часу, щоб ретельно закріпитися.

"Все заміновано. Вони там, як в'єтнамці, понаривали нори. Інколи ці нори доходять до декількох сотень метрів. Дійсно зроблені міцні укріплення, бліндажі, окопи. "Куби Вагнера" так само присутні, але насправді не становлять величезної проблеми", — сказав глава ОВА.

Очільник області додав, що зараз замінування залишається однією з головних проблем, і "ні в кого вже навіть немає мапи мінних полів". Території мінували як вручну, так і дистанційно: і ракетами, і спецтехнікою. Також залишалися нерозірвані набої.

До того ж, зі слів Гайдая, на Кремінському напрямку переважно ліси. Тому там складно запустити техніку, щоб розмінувати певні ділянки.

Як писала Рубрика, з початку російської агресії українські Збройні сили вже ліквідували в загальному підсумку понад 125 100 вояк, лише за минулу добу близько 650 загарбників. 

Нагадаємо, минулої доби, 28 січня, українські Сили оборони відбили атаки російських агресорів в районах 16 населених пунктів на Донеччині та Луганщині, а наша авіація завдала 4 удари по районах зосередження окупантів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: