fbpx
Сьогодні
12:40 29 Січ 2023

В Івано-Франківську перший в Україні Добровольчий шпиталь надав медичну допомогу 2600 пацієнтам

"Перший добровольчий хірургічний шпиталь", який створили в Івано-Франківську в перші дні повномасштабної російсько-української війни, вже надав медичну допомогу 2600 пацієнтам.

Про це пише Рубрика.

Завдяки високому професійному рівню всієї команди – Перший Добровольчий Хірургічний Шпиталь отримав десятки відзнак та став номінантом престижної Європейської премії в галузі медицини European Health Leadership Awards 2022 (Aвстрія).

Зазначимо, що мета такої ініціативи: забезпечити безкоштовне лікування захисників України та внутрішньо переміщених осіб.

У підсумку хірургічне та поліклінічне відділення шпиталю у 2022 році надало безкоштовно медичну допомогу 2600 пацієнтам з різних міст України.

За статистикою кожне третє поранення під час бойових дій – це:

  • мінно-вибухові травми,
  • вогнепальні та осколкові ураження кінцівок.

У зв'язку з високою потребою лікування нетипових ушкоджень, ортопед-травматологія стала ключовою специфікою медичного закладу.

Ключові види операцій, які здійснюються в медичному закладі.

  • лікування наслідків кульових поранень,
  • хірургічне лікування переломів кісток (остеосинтез),
  • артроскопічні операції на колінному суглобі (виймання осколків після мінно-вибухових травм), а також нейрохірургія периферичних нервів,
  • пластика рубців,
  • підготовка до протезування після втрат кінцівок.

Благодійний проєкт "Перший добровольчий хірургічний шпиталь" об'єднав навколо своєї місії сотні медиків, волонтерів та організацій з усієї України та Європи.

Завдяки різним пожертвуванням 109 пацієнтів хірургічного відділення шпиталю безкоштовно отримали комплексну програму медичного, психологічного та реабілітаційного лікування.

Хірурги закладу здійснили 56 вузькоспеціалізованих операцій захисникам України. У госпіталі безкоштовно здійснили одинадцять хірургічних операцій ВПО.

Лікування у шпиталі охоплює повний цикл фізичної та психологічної реабілітації хворих. Психологи надали близько 100 консультацій. Пацієнти відвідали понад 50 різноманітних заходів з адаптації та соціалізації.

У структурі шпиталю також функціонує поліклініка. Вона безкоштовно консультує внутрішньо переміщених осіб в Івано-Франківську.

Упродовж 2022 року в поліклініці безкоштовно отримали фахову медичну та психологічну допомогу 2 507 пацієнтів з різних міст України.

Проведено 3598 консультацій (терапевта, педіатра, невролога, кардіолога,хірурга, травматолога та ін.)

Інші види волонтерської діяльності

  • ПДХШ надав допомогу громадським організаціям "Ангели Тайри", "Янголи Азову" та десяткам інших установ та лікарень.
  • Перший Добровольчий Хірургічний Шпиталь сприяв в організації евакуації пацієнтів з лікарень Луганщини.
  • Із зони активних бойових дій спільно з ГО "Наш сокіл" вдалося вивести 700 людей похилого віку.

Медичний "батальйон" закладу – це професійні хірурги, травматологи, терапевти, педіатри, кардіологи, психологи, за плечима яких багаторічний досвід роботи в галузі медицини.

Частина персоналу – це лікарі-ВПО, які тікали від російської агресії з Маріуполя, Харкова, Бучі, Херсона.

Перші чотири місяці війни медики працювали у добровольчому шпиталі без заробітної плати.

Довідка

Символ шпиталю – мураха. Ці комахи – вроджені "професійні" хірурги, які вміють лікувати лапки іншим "побратимам", які зазнали травмувань після нападу ворогів-термітів. А ще мурахи витягують поранених з "поля бою".

Нагадаємо, що Перший загальнодержавний Центр реабілітації пацієнтів зі спінальними травмами, тобто з ураженнями хребта та спинного мозку створять в Україні на Рівненщині.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: