fbpx
Сьогодні
16:10 29 Січ 2023

У столиці реконструюють систему водопостачання, щоб покращити якість води у водоймах та у крані

Фото: Насосний цех Бортницької станції аерації

Київрада ухвалила рішення, згідно з яким у столиці за три роки проведуть реконструкцію систем водопостачання та водовідведення.

Про це інформує Рубрика.

У планах – реконструкція Бортницької станції аерації, Дніпровської та Деснянської водопровідних станцій, також мають замінити трубопроводи, реконструювати та збудувати нові напірні каналізаційні колектори та звести реверсивну насосну станцію на острові Великий, пише видання "Вечірній Київ".

Наразі Київ використовує застаріле насосне обладнання 40-70-их років минулого століття, повідомили виданню у "Київводоканалі". Через це існує високий ризик аварій на насосних водопровідних і каналізаційних станціях.

Мережі за багато років експлуатації накопичили значний шар осадів, тому під час транспортування цими трубами якість води погіршується, відзначили у Київраді. Крім того, обладнання не енергоефективне, що призводить до підвищення витрат на електроенергію.

У результаті реконструкції має покращитися якість води у системі водопостачання, а також у водоймах, зокрема, у межах пляжів. Завдяки реконструкції Бортницької станції аерації зменшиться обсяг скидання забруднювальних речовин у Дніпро та покращиться якість стічних вод.

Дніпровська та Деснянська водопровідні станції перейдуть на більш безпечні технології, наприклад, знезаражуватимуть воду діоксидом хлору та очищатимуть її активованим вугіллям.

Насамкінець, значно знизяться ризики аварій на каналізаційних колекторах, які проходять через Дніпро та можуть спричинити значне забруднення річки.

Бортницька станція аерації – єдина станція очистки стічних вод у Києві. Будівля також є однією із найбільших комплексів очисних споруд у Східній Європі. Основні споруди були збудовані у 60-х роках, вони зношені, а їх рівень очистки не відповідає сучасним нормам. Реконструкцію станції анонсували ще у 2019-му, вона мала тривати шість років.

Рубрика:
Екологія Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: