fbpx
Сьогодні
Відео 10:28 29 Січ 2023

Спасибі за лендліз від рф: військові розповіли як трофейна техніка допомагає нищити ворога

Фото: Скріншо з відео

За період повномасштабного вторгенння росії в Україну військові ЗСУ захопили чимало військової техніки в загарбників, якою тепер знищують позиції ворога.

Про роботу захопленого російського танку Т-90, розповідає Руслан "Шарпей" на відео в рамках проєкту "Український свідок".

У сюжеті "Шарпей" розповів, що до 2014 року працював електриком. Потім він пройшов строкову службу і побував у АТО. На цей момент він керує танковим підрозділом.

Руслан поділився, що найбільше переживає за людей. Його побратими старші від нього на 10-15 років. Проте командир зазначає, що працювати з ними не важко.

Він розповів, що танк Т-90 чесно забрали у росіян у квітні на Сумщині. Він був розроблений ще за часів Радянського Союзу.

Це модернізація танку Т-72 "Урал", який використовувався під час бойових дій у Сирії, Іраку, Судані та низці інших країн.

"Спасибі за лендліз, конечно", – каже Руслан.

Він додає, що з танка насамперед забрали російські позначки. Тепер техніка працює по позиціях колишніх власників – росіян.

"Корегуванням вогню займається розвідувальний дрон. Завдяки цьому вдається досягти майже стовідсоткової точності", – розповідає командир бойової машини..

Військовий також повідомив, що інтенсивність боїв на цій ділянці фронту дуже висока, а російським загарбникам байдуже навіть на погані погодні умови.

"Шарпей" додає, що страх на полі бою є завжди. На думку бійця, його треба переборювати та не показувати, що боїшся.

"Таким чином підбурювати інших військових рухатися. Коли людина боїться, вона починає губитись та помилятись", – каже він.

Як писала Рубрика, з початку російської агресії українські Збройні сили вже ліквідували в загальному підсумку понад 125 100 вояк, лише за минулу добу близько 650 загарбників. 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: