fbpx
Сьогодні
16:15 29 Січ 2023

Що неможливо сьогодні, можливим стане завтра: Резніков чекає на танки та сподівається на винищувачі

Фото: Віталій Носач/РБК-Україна

Після того, як Україна отримала танки від країн-союзників, вона сподівається отримати і військові літаки, які можуть "змінити правила гри" у загарбницькій війні з росією.

Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков в інтерв'ю телеканалу CBC.

Очільник відомства зазначив, що з основними бойовими танками, які зараз постачаються союзниками, наступна надія його країни полягає в тому, щоб забезпечити ЗСУ військовими літаками. Адже вони можуть "змінити гру" в її боротьбі у загарбницькій війні з росією.

Очільник відомства озвучив "список побажань" щодо озброєння, яке необхідно Україні.

Це винищувачі, інші бойові літаки та далекобійні ракети.

При цьому Резніков підкреслив, що Україну не цікавлять удари по території росії. Метою є тільки знищення складів та командних пунктів армії рф.

Міністр заявив, що покладає свої надії на нові два тижні переговорів щодо винищувачів для України. Він сподівається на позитивне рішення, як вже було з засобами протиповітряної оборони та далекобійною артилерією.

"Для мене все, що неможливо сьогодні, [буде] можливим завтра", резюмував міністр оборони.

Довідка

Нагадаємо, Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов натякнув, що міжнародні партнери нададуть Україні багатофункціональний легкий винищувач F-16.

Повітряні сили ЗСУ наголошували, що вважають пріоритетом отримання багатофункціональних винищувачів.

Президент Володимир Зеленський також вважає, що після рішення про танки Україна має вийти на постачання літаків – це важливе завдання.

Компанія-виробник американських винищувачів F-16 заявила, що готова постачати літаки в європейські країни, які реекспортуватимуть свої винищувачі в Україну.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: