fbpx
Сьогодні
14:23 29 Січ 2023

Наєв розповів, що Міноборони цьогоріч виділить на закупівлю безпілотників ₴20 мільярдів

English version here

Для збільшення закупівлі БПЛА для Збройних Сил України у 2023 році Міністерство оборони України виділить близько 20 млрд грн.

Про це повідомив у коментарі Укрінформу командувач Об'єднаних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Він зазначив, що відбулася спільна нарада представників Міністерства оборони України, Генерального штабу Збройних Сил України, вітчизняних розробників та виробників БПЛА.

Зі слів Наєва, враховуючи потреби і запити української армії, у 2023 році на сегмент закупівлі безпілотників має бути спрямовано близько 20 млрд грн.

На переконання командувача, застосування безпілотних літальних апаратів значно розширюють можливості розвідки в цілому.

"З повітря можна добре відстежувати бойовий порядок противника. Виявити, як кажуть у війську, "жирні" цілі, по яких потрібно негайно нанести вогневе ураження, передаючи цю розвідувальну інформацію, відповідно, на засоби вогневого ураження", наголосив командувач.

Наєв також підкреслив, що це дуже великий крок уперед. Оскільки безпілотний літальний апарат може виконувати завдання, не наражаючи на небезпеку екіпаж, який керує його діями у повітрі.

"У такий спосіб масове застосування безпілотних літальних апаратів дасть змогу більш швидко просуватися під час наступальних дій.

А також істотно знизить бойовий потенціал противника та повністю зможе змусити його не проводити наступальні дії на тих чи інших напрямках", – підкреслив генерал-лейтенант.

"Таким чином, ми бережемо людські життя наших воїнів та нищимо ворога на тих відстанях, які дозволяють нам це робити", резюмував командувач.

Зазначимо, що у межах проєкту "Армія дронів" вже законтрактовано 1711 безпілотників. Майже 1000 з них передані українським військовим, які захищають Україну.

Як писала Рубрика, з початку російської агресії українські Збройні сили вже ліквідували в загальному підсумку понад 125 100 вояк, лише за минулу добу близько 650 загарбників. 

Нагадаємо, минулої доби, 28 січня, українські Сили оборони відбили атаки російських агресорів в районах 16 населених пунктів на Донеччині та Луганщині, а наша авіація завдала 4 удари по районах зосередження окупантів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: