fbpx
Сьогодні
11:16 29 Січ 2023

Мінреінтеграції: вступ до вишів цього року для абітурієнтів з ТОТ буде відбуватися дистанційно

Фото: IgorVetushko/Depositphotos

Цього року абітурієнти з тимчасово окупованих територій можуть вступати до вищих навчальних закладів дистанційно, тобто не складаючи національний мультипредметний тест.

Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, пише Рубрика.

У відомстві повідомили, що процедура вступу ще перебуває на стадії опрацювання та буде оприлюднена пізніше. Проте запевнили, що для абітурієнтів з ТОТ не буде проводитися НМТ.

"Наприкінці весни в Україні розпочнеться вступна кампанія до вищих навчальних закладів. Школярі, які зареєстровані та перебувають на тимчасово окупованій території, зможуть вступити до них дистанційно без складання національного мультипредметного тесту", наголошують в повідомленні.

Станом на сьогодні визначено, що після зарахування до вишу впродовж трьох місяців після початку навчання абітурієнт повинен буде укласти договір про здобуття освіти.

Усі пільги та пільгові категорії, зокрема для жителів тимчасово окупованих територій, під час цьогорічної вступної кампанії будуть збережені, додали в міністерстві.

Детальніше про їх застосування буде відомо навесні.

Раніше Рубрика писала, що історія України не буде обов'язковим предметом під час складання національного мультипредметного тесту (НМТ) у 2023 році для вступу до закладів вищої освіти.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: