fbpx
Сьогодні
09:33 28 Січ 2023

Виснаження потужностей ворога: Гуменюк розповіла про ситуацію на південному фронті

English version here

Українські Збройні сили продовжують виснажувати війська рф на південному напрямку, тримаючи його під вогневим контролем: саме так захисники готуються до можливого наступу.

Про це пише Рубрика, посилаючись на начальницю Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталію Гуменюк в ефірі телемарафону.

Представниця пресцентру повідомила, що українські захисники на півдні продовжують точними ударами знищувати склади ворога, а також місця дислокації російських загарбників.

"Ворог потребує місць дислокацій і опори як плацдарму, вони будуть вишукувати таку позицію. Про це свідчить і маневрування підрозділами по всьому лівобережжю, де вони намагаються облаштувати собі більш-менш стійкі позиції. Але постійна наша вогнева робота, наш вогневий контроль, який їм дошкуляє, не дає їм такої можливості", підкреслила речниця.

Гуменюк додала, що виснаження ворога є частиною підготовки для можливого майбутнього контрнаступу українських військ.

"Нагадаю, що це і є дуже суттєвий вплив у рамках підготовки до контрнаступу. Це виснаження потужностей ворога на моральному, логістичному і фізичному плані", – пояснила вона.

Як писала Рубрика, минулої доби українські Сили оборони успішно відбили ворожі атаки окупантів та завдали ударів по 13 районах зосередження, позиціях ППО і ЗРК ворога та інших об'єктах російських військ.

Українські захисники знищили літак Су-25, вертоліт Мі-8 та 2 БпЛА типу "Суперкам".

Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України за добу уразили:

  • 2 пункти управління,
  • 2 позиції ППО противника,
  • 5 районів зосередження його живої сили.

Нагадаємо, що з початку російської агресії українські Збройні сили вже ліквідували в загальному підсумку понад 125 500 вояк, лише за минулу добу близько 800 загарбників.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: