fbpx
Сьогодні
10:04 28 Січ 2023

Унаслідок удару ЗСУ по розміщенню окупантів у Макіївці на Новий рік загинули понад 300 росіян, — розвідка Британії

Фото: Східний Варіант

На Донеччині внаслідок удару українських Збройних сил по будівлі училища у Макіївці у новорічну ніч було ліквідовано понад 300 російських вояк.

Про це інформує Рубрика, посилаючись на огляд розвідки міноборони Британії станом на 28 січня.

У розвідці Британії нагадують, що після українського влучного удару Міноборони рф пішло на рідкісний крок та публічно визнало, що зазнало втрат. Вони заявили тоді про 89 убитих.

Зі слів британських аналітиків, російські посадовці вважали, що ухилятися від коментарів перед широкою критикою на адресу російського командування у зв'язку з цим інцидентом недоцільно.

Розвідка Британії вважає, що втрат російська армія тоді зазнала набагато більше.

"Росія з високою ймовірністю зазнала втрат у понад 300 осіб внаслідок удару по розміщенню військ у Макіївці під Донецьком 1 січня 2023 року.

За нашими оцінками, більшість із них, швидше за все, були вбиті або зникли безвісти, а не отримали поранення", повідомляють британські розвідники.

Різниця між кількістю жертв, визнаних росією, і можливим справжнім числом жертв підкреслює повсюдну присутність дезінформації в російських публічних заявах, підкреслюють у зведенні.

Як правило, це відбувається в результаті поєднання навмисної брехні, санкціонованої вищим керівництвом, поширення неточних повідомлень молодшими посадовими особами. Адже вони прагнуть применшити свої промахи в російській культурі "звинувачення та звільнення".

Довідка

Нагадаємо, СтратКом повідомив, що у новорічну ніч завдяки точному удару ЗСУ у Макіївці вдалося ліквідувати близько 400 мобілізованих росіян. А також близько 300 загарбників дістали поранення різного ступеня тяжкості.

Тоді ж повідомили, що російські солдати дислокувалися в будівлі місцевого професійно-технічного училища №19.

Російський терорист, колишній так званий "міністр оборони ДНР" Ігор Гіркін (Стрєлков) підтвердив масове знищення російських військовослужбовців в окупованій Макіївці.

Як писала Рубрика, минулої доби українські Сили оборони успішно відбили ворожі атаки окупантів та завдали ударів по 13 районах зосередження, позиціях ППО і ЗРК ворога та інших об'єктах російських військ.

Українські захисники знищили літак Су-25, вертоліт Мі-8 та 2 БпЛА типу "Суперкам".

Нагадаємо, що з початку російської агресії українські Збройні сили вже ліквідували в загальному підсумку понад 125 500 вояк, лише за минулу добу близько 800 загарбників.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: