fbpx
Сьогодні
19:34 28 Січ 2023

У Повітряних силах спростували інформацію про очікування 24 літаків F-16

Винищувач F-16

Речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат спростував повідомлення іноземних ЗМІ, які поширили його висловлювання щодо передачі України 24 літаків F-16, і запевнив, що не робив відповідних заяв.

Як передає Радіо Свобода, про це Ігнат заявив в ефірі загальнонаціонального марафону.

«Класичні труднощі перекладу… Вийшло, що я заявив, що Україна хоче отримати 24 винищувачі F-16. Не було жодних заяв. Такі речі дуже негативно впливають. Інформація дуже чутлива. І не люблять партнери, коли видається бажане за дійсне», – сказав Ігнат.

Він підкреслив, що наразі йдеться про постачання Україні багатоцільових літаків, які зможуть забезпечити охорону нашої країни, відповідно до кількості підготовлених певних бригад.

«Мова буде йти про постачання певними підрозділами, як це робиться і з іншим типами озброєння. Бачимо: IRIS-T – одна батарея, NASAMS – дві. Такий же процес буде, поки буде проходити адаптація, навчання особового складу – льотчиків, інженерно-авіаційного складу також буде проходити поетапно. Тому спочатку мова може йти про дві ескадрильї (одна ескадрилья – це дванадцять літаків). Нам не 24 літаків, нам треба щонайменше 5 бригад, у кожній три ескадрильї – це була б така кількість літаків, яка зможе забезпечити охорону повітряного простору разом з системами ППО такої величезної держави як Україна», – додав він.

28 січня іспанське видання El Pais з посиланням на речника Повітряних сил Юрія Ігната повідомило, що Україна очікує отримати від партнерів 24 сучасних винищувачі в рамках першого пакету подібної допомоги.

Довідка

Заступник радника Білого дому з питань національної безпеки Джон Файнер заявив, що США готові «дуже обережно» обговорювати з Києвом і союзниками ідею постачання винищувачів в Україну.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: