fbpx
Сьогодні
17:16 28 Січ 2023

Президентські вибори у Чехії виграв ексгенерал НАТО Павел 

PRAGUE, CZECH REPUBLIC - JANUARY 28: Presidential candidate Petr Pavel arrive at the headquarter after the polling stations of second round of the Czech presidential elections closed, in Prague, Czech Republic on January 28, 2023. (Photo by Lukas Kabon/Anadolu Agency via Getty Images)

Генерал армії у відставці Петр Павел виграв президентські вибори у Чехії.

Про це повідомляє "Європейська правда".

У другому турі виборів генерал НАТО у відставці набрав понад 57% голосів на більш ніж трьох чвертях підрахованих дільниць, і вже очевидно, що його конкурент, колишній прем'єр-міністр та мільярдер-популіст Андрей Бабіш з руху ANO не зможе його обійти.

Після підрахунку голосів з майже 94% дільниць Павел отримав 57,5%.

За проміжними підсумками, на дільниці прийшли майже 70% виборців, які мають право голосу. Це рекордна явка.

8 березня Павел змінить Мілоша Земана на посаді глави держави.

Колишній голова військового комітету НАТО Петр Павел переміг у всіх регіонах, крім чотирьох, повідомляє Aktuality. Він лідирував від самого початку підрахунку голосів.Найбільший відсоток Павел набрав у Празі – більше трьох чвертей голосів. Бабіш отримав найбільшу підтримку в Моравсько-Сілезькому та Устецькому воєводствах.

Довідка

Останні дні перед другим туром запам'яталися заявою Бабіша про те, що він припиняє контакти з виборцями в рамках президентської кампанії через погрози вбивством, а також провокацією проти Павела – невідомі запустили дезінформацію, що кандидат нібито помер, створивши для цього фейковий сайт і розсилку.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: