fbpx
Сьогодні
16:33 28 Січ 2023

Паління під час вагітності: вчені довели, що небезпечна звичка в п’ять разів підвищує ризик раптової дитячої смерті

У матерів, які палили під час вагітності, більш ніж у п'ять разів частіше, ніж у жінок, які ніколи не цього не робили, з дітьми ставалися випадки раптової дитячої смерті (SUID).

Про це заявили вчені Ратгерського університету в США під час дослідження, пишуть ФАКТИ.Здоров'я.

Повідомляють, що найвищі рівні ризику були виявлені, коли куріння тривало протягом всієї вагітності.

"Сенс простий. Куріння значно підвищує ризик раптової дитячої смерті. У кожної, хто планує завагітніти, є дуже важлива причина кинути палити", – зазначила провідний автор дослідження Барбара М.Остфельд.

В університеті розповіли, вчені підрахували рівень SUID. Він становить 1,07 смертей на кожну тисячу дітей, народжених жінками, які ніколи не курили.

І до 3,80 для дітей, народжених від тих, хто курив протягом всієї вагітності. Причому тривалість куріння мала значний зв'язок із SUID.

SUID описує смерть немовляти віком до 365 днів від синдрому раптової дитячої смерті неточно визначених і невідомих причин або від випадкової задухи.

"Враховуючи тісний зв'язок між курінням і SUID, викликає тривогу той факт, що більшість курців будь-якої расової групи продовжували палити під час вагітності", – акцентував співавтор дослідження професор педіатрії Томас Гегі.

Він додав, що це відкриття виявляє труднощі, з якими стикаються курці, коли хочуть відмовитися від паління. Також він припускає, що існує національна потреба в більш ефективних підходах, а також в поліпшенні доступу до цих послуг.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: