fbpx
Сьогодні
22:47 28 Січ 2023

Міністерство фінансів отримало відзнаку Risk Awards 2023

Міністерство фінансів отримало нагороду Risk Awards 2023 у номінації "Ризик-менеджер року з суверенних активів" від міжнародного авторитетного видання Risk.net.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

Роботу міністерства відзначили саме у сфері управління державним боргом та продовження активної співпраці з інвесторами в українські активи в умовах повномасштабної війни.

"За декілька днів після початку повномасштабного вторгнення було проведено перший аукціон з продажу військових облігацій. Завдяки щотижневому проведенню аукціонів ОВДП до держбюджету було залучено понад 7 млрд доларів на кінець 2022 року.

Крім того, в серпні 2022 року було досягнуто угоди з інвесторами щодо продовження строку погашення всіх 13 серій державних єврооблігацій та відстрочення купонних платежів на два роки, що дозволило заощадити близько 6 млрд доларів для фінансування першочергових потреб України", – йдеться в повідомленні.

Ці заходи, разом із пільговим фінансуванням від країн-союзників і міжнародних організацій, дозволили Україні стабілізувати фінансову систему та запобігти кризі ліквідності.

Юрій Буца, який є уповноваженим з питань управління державним боргом, у коментаря для Risk.net., зазначив, що угода з інвесторами щодо єврооблігацій України в серпні минулого року є найшвидшою з тих, які коли-небудь досягалася між сувереном і кредиторами.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: