fbpx
Сьогодні
12:16 28 Січ 2023

Андрющенко: у Маріуполі окупаційна влада розпорядилася демонтувати цілий мікрорайон під "елітну забудову"

На Донеччині у тимчасово захопленому Маріуполі російські загарбники розпочали демонтаж мікрорайону "Азов'є" для того, щоб розчистити місце під так звану "елітну забудову".

Про це пише Рубрика, посилаючись на Телеграм радника міського очільника Маріуполя Петра Андрющенка.

"Цивільні окупанти розпочали демонтаж майже цілого мікрорайону "Азов'є" задля розчищення місця під забудову. Цілком вціліли будинки — під екскаватор за хабар", — написав чиновник у повідомленні.

Андрющенка зазначив, що навесні московські забудовники, наближені до федерального уряду росії, почнуть на цьому місці забудову "елітних економних квартир". Їх продаватимуть під програмою іпотеки.

"А люди? А люди — на вулицю для пошуку нового житла без шансу на майбутнє. Просто росія. Така, яка є насправді", додав радник голови Маруполя.

Що відбувається у майже зруйнованому росіянами Маріуполі?

Нагадаємо, що влітку російські агресори почали демонтувати будівлі, які вони ж і пошкодили чи зруйнували своїми обстрілами.

Як писала Рубрика, 22 грудня вони знесли половину будівлі Драматичного театру. Нагадаємо, що 16 березня російські загарбники скинули авіабомбу на Драматичний театр у Маріуполі.

На той момент там могли бути сотні місцевих, які ховалися й чекали на евакуацію з міста.

Також, як повідомляла Рубрика, 12 січня знесли будинок з годинником у центрі Маріуполя. Він є історичною пам'яткою, де свого часу була майстерня українського художника-монументаліста Віктора Арнаутова.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: