fbpx
Сьогодні
11:42 27 Січ 2023

Президент України вшанував пам'ять жертв Голокосту

English version here

Президент Володимир Зеленський вшанував пам'ять жертв Голокосту й наголосив, що чим більше народів світу подолають байдужість, тим менше простору у світі залишиться для ненависті.

Про це він зазначив у відеозверненні, опублікованому на Телеграм-каналі глави держави.

"Сьогодні, як і завжди, Україна вшановує пам'ять мільйонів жертв Голокосту. Ми знаємо і пам'ятаємо, що байдужість убиває разом з ненавистю. Байдужість і ненависть завжди тільки вдвох здатні творити зло", – підкреслив Президент.

Тому, за його словами, так важливо, щоб кожен, хто цінує життя, виявляв рішучість, коли треба рятувати тих, кого ненависть прагне знищити.

Зеленський нагадав, що сьогодні ми згадуємо праведників народів світі різних людей у різних країнах, які однаково рішучо рятували життя, а також згадуємо рішучість глобальної коаліції, яка зупинила нацизм.

"І сьогодні ми повторюємо ще вагоміше, ніж раніше: ніколи знову ненависті, ніколи знову байдужості. Чим більше народів світу подолають байдужість, тим менше простору у світі залишиться для ненависті. Вічна пам'ять усім жертвам Голокосту!", – сказав Зеленський.

Довідка

27 січня у світі відзначають Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту. Дата встановлена Генеральною Асамблеєю ООН на знак вшанування жертв геноциду єврейського народу під час Другої світової війни.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: