fbpx
Сьогодні
16:18 27 Січ 2023

На Харківщині затримали трьох колаборантів, які під час окупації міста працювали "поліцейськими" та допомагали рф

Фото: ssu.gov.ua

Троє місцевих мешканців Ізюма Харківської області під час окупації міста стали "поліцейськими" та допомагали рф. Після звільнення Ізюма їх було виявлено та затримано.

Про це пише Рубрика з посиланням на сторінку Харківської обласної прокуратури.

"Троє чоловіків добровільно пішли працювати до незаконного правоохоронного органу – "Ізюмського відділення поліції УВС ВЦА Харківської області"", – йдеться у повідомленні.

У прокуратурі зазначають, що колаборанти обійняли однойменну посаду та стали так званими "оперуповноваженими карного розшуку". Підозрювані приймали заяви від місцевих жителів, відбирали пояснення у свідків, складали "протоколи" оглядів місць подій.

Чоловіків було затримано, їм оголосили про підозру у колабораційній діяльності. Їм загрожує до 15 років позбавлення волі.

Довідка

Очільниця села Харківської області здавала росіянам позиції ЗСУ та будівель, у яких проводяться наради представники органів влади. Правоохоронці затримали її та помістили під варту.

Співробітники Служби безпеки на Харківщині затримали екс-чиновників філії "Укрзалізниці", які допомагали російським військовим перекидати ешелони в Україну.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: