fbpx
Сьогодні
09:40 27 Січ 2023

Малоймовірно, що рф досягла успіхів біля Оріхова і Вугледара, це дезінформація, – розвідка Британії

У британській розвідці піддали сумнівам те, що рф досягла якихось успіхів біля Оріхова і Вугледара, оскільки російські військові джерела навмисно поширюють дезінформацію.

Про це йдеться у зведенні британської розвідки, опублікованому в п`ятницю Міністерством оборони Великої Британії у Твіттері.

Як зазначається у зведенні, останні шість днів російські інтернет-коментатори стверджують, що війська рф значно просунулися вперед, прорвавши українську оборону на двох ділянках: у Запорізькій області біля Оріхова та 100 км на схід – у Донецькій області поблизу Вугледара.

російські підрозділи, ймовірно, проводили локальні розвідувальні атаки поблизу Оріхова та Вугледара, але дуже малоймовірно, що росія справді досягла якихось істотних успіхів, вважає британська розвідка.

"Існує реальна ймовірність того, що російські військові джерела навмисно поширюють дезінформацію, намагаючись натякнути, що російська операція продовжується", – йдеться у дописі.

Довідка

Раніше розвідка Британії заявляла, що росія, ймовірно, завершила навчання 2-ї гвардійської мотострілецької дивізії (ГМСД) у білорусі, яка проводила навчання з осені 2022 року, їх відправлять на війну в Україну.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: