fbpx
Сьогодні
14:23 27 Січ 2023

Ігнат пояснив, чому росіяни бережуть ракети "Кинджал"

Фото: Вікіпедія

Серед збитих учора ракет були і "Кинджали", їх у росіян мало, вони бережуть їх для ураження найбільш важливих стратегічних об'єктів.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" сказав речник командування Повітряних сил Збройних сил України полковник Юрій Ігнат, передає  Укрінформ.

"Кинджалів" не так і багато. Це зброя, якою дуже хизувався путін, називаючи цю ракету гіперзвуковою. Але їх банально мало, тому росіяни бережуть їх для ураження найбільш важливих для них цілей. І цього разу найбільш важливими стратегічними цілями, на жаль, для них були один з об'єктів у Запоріжжі і один з об'єктів енергетичної інфраструктури Києва. Це у них така стратегічна ціль – залишити людей, якийсь район у столиці без світла", – сказав він.

Ігнат додав, що збити таку ракету фактично неможливо, бо немає засобів для збиття таких надзвичайно швидкісних об'єктів. Тим більше, що "Кинджал" – це ракета, яка летить по балістичній траєкторії.

"Тобто, винищувач МіГ-31 доставляє її до верхніх шарів атмосфери, там її запускає, і вона вже летить, заходить на ціль і з величезною швидкістю опускається на неї", – зазначив речник.

Відповідаючи на запитання, про що може свідчити те, що у четвер під Києвом збили ракету Х-55 з імітатором ядерної бойової частини, представник Командування ПС ЗСУ висловив думку, що її використовують для того, щоб розосередити нашу ППО.

"Вона може використовуватися і як хибна ціль. Щоб ми витрачали на них навіть ракети", – сказав він.

Ігнат додав, що Київ завжди залишається центром атак для росіян.

"Для ворога це пріоритетна ціль – саме столиця, її критична інфраструктура", – зазначив речник.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: