fbpx
Сьогодні
15:30 26 Січ 2023

Євросоюз планує поставити ще 1000 генераторів до України

English version here

Фото: Міненерго

Використовуючи логістичний хаб Програми цивільного захисту ЄС rescEU, що вже створений на території Польщі, Європейський Союз поставить в Україну ще 1000 генераторів та іншу допомогу.

Таку інформацію оприлюднили 26 січня на сайті Європейської Комісії, пише Рубрика.

Головним призначенням логістичного центру є доставка в Україну електричних генераторів. Вони потрібні, щоб підтримати системи електропостачання в країні в умовах, коли росія здійснює цілеспрямовані атаки на енергетичну інфраструктуру України.

При цьому доставлятимуться пристрої різної потужності та призначення:

  • відносно невеликих генераторів для окремих домогосподарств,
  • до більш потужних моделей, які здатні забезпечувати школи, лікарні та інші громадські заклади.

"Єврокомісар з кризового менеджменту Янез Ленарчич та прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький відвідали та відкрили новий енергетичний хаб rescEU у Польщі, який функціонуватиме як логістичний центр для доставки надзвичайної енергетичної допомоги в Україну.

ЄС виділив Польщі €114 мільйонів для закупівлі генераторів, які стануть частиною енергетичного резерву rescEU.

Як перший крок, 1000 нових генераторів з цього резерву в Польщі будуть доставлені в Україну, на додаток до 1400 генераторів та мільйонів енергетичних предметів, що вже надані через Механізм цивільного захисту ЄС", зазначили у повідомленні.

Повідомляють, що відкриття нового логістичного центру в Польщі дасть змогу міжнародним партнерам та представникам приватного сектору спрямовувати сюди допомогу для України.

Витрати на доставку допомоги з енергетичного хабу в Україну покриватимуться Євросоюзом.

Нагадаємо, що з початку російської агресії в Україні, ЄС надає країні змістовну політичну, економічну, фінансову, гуманітарну та військову допомогу.

Після ракетних атак росії напередодні зими Євросоюз та його країни-члени почали постачати в Україну запчастини для ремонту енергетичних об'єктів. А також генератори для електрозабезпечення населення.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: