fbpx
Сьогодні
17:01 26 Січ 2023

Україна та країни-союзники провели перше засідання фінансового "Рамштайну"

English version here

Перше засідання фінансової координаційної платформи донорів (фінансовий "Рамштайн"), у якому взяли участь Україна та країни-союзники, пройшло 26 січня в онлайн-форматі.

Про це пише Рубрика з посиланням на прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля у Telegram.

За словами глави Кабміну, під час засідання він озвучив ключові завдання, а саме:

  • Забезпечення прогнозованої, ритмічної бюджетної підтримки у 2023 році. Вже є допомога від США та Євросоюзу на 10 млрд доларів та 18 млрд євро відповідно. Україна розраховує профінансувати різницю дефіциту за допомогою МВФ.
  • Спланувати та забезпечити початок відновлення України. У цьому питанні визначено чотири пріоритети: відновлення енергетики, гуманітарне розмінування, відновлення житла, критичної та соціальної інфраструктури.
  • Координація фінансових інструментів підтримки економіки та приватного сектора (страхування військових ризиків, державно-приватне партнерство, допомога у фінансуванні проектів підтримки малого бізнесу).

"Вдячний союзникам за підтримку України та допомогу у пошуку нових дієвих форм солідарності з нашою державою", – додав Шмигаль.

Довідка

24 січня відбулося засідання енергетичного "Рамштайну", на якому Шмигаль назвав основні пріоритети України в обладнанні. Він пояснив, як працюють енергетичний та фінансовий "Рамштайни".

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: