fbpx
Сьогодні
20:59 26 Січ 2023

НКЦПФР допустила до обігу облігації випущені урядом Канади на підтримку України

Фото: pixabay.com

Облігації (Ukraine Sovereignty Bond), випущені урядом Канади, Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) допустила до обігу на території України.

Про це пише Рубрика з посиланням на сайт НКЦПФР.

"Щоб запропонувати канадцям можливість безпосередньо підтримати Україну, уряд Канади випустив п'ятирічні облігації на суму 500 млн доларів, деноміновані в канадських доларах. Кошти спрямовані на підтримку уряду України шляхом надання основних послуг українцям, як-от: пенсії, закупівля палива перед зимою та відновлення енергетичної інфраструктури тощо", – уточнили в Нацкомісії.

Як зазначає регулятор фондового ринку, погашення облігацій заплановано на символічну дату – 24 серпня 2027 року.

Ініціатором подання заяви на допуск цінних паперів іноземного емітента стало ПАТ "Національний депозитарій України".

"Канадці, які беруть участь в Ukraine Sovereignty Bond, фактично купують звичайні облігації уряду Канади зі ставкою 3,245%. Щоб забезпечити інвесторам впевненість у безпеці їх коштів, Ukraine Sovereignty Bond також мають кредитний рейтинг Канади ААА", – наголошує НКЦПФР.

Довідка

У листопаді 2022 року Канада випустила державні "Облігації суверенітету України", які спрямовані на підтримку фінансування допомоги Україні.

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо під час телефонної розмови з президентом України Володимиром Зеленським вже цьогоріч запевнив, що Канада продовжить підтримувати Україну в боротьбі з агресією росії.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: