fbpx
Сьогодні
21:49 26 Січ 2023

МАГАТЕ: біля Запорізької АЕС зафіксовані потужні вибухи

26 січня були зафіксовані потужні вибухи поблизу Запорізької АЕС.

Про це пише Рубрика з посиланням на сторінку МАГАТЕ.

"В останні дні, зокрема сьогодні, експерти МАГАТЕ на українській Запорізькій АЕС повідомляють про потужні вибухи, що відбуваються за межами об'єкта", – йдеться у повідомленні.

Вчора близько 10:00 ранку було чути вісім сильних вибухів, від яких вібрували вікна офісів на заводі, а сьогодні їх побільшало. Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі зазначив, що ознаки бойових дій поблизу ЗАЕС підкреслюють життєво важливе значення якнайшвидшого узгодження та впровадження зони ядерної безпеки та захисту навколо станції.

"Зона допоможе переконатися, що ЗАЕС не є ціллю та також не використовується для атак", – заявив Гроссі.

Україна повідомила МАГАТЕ, що атомні електростанції країни сьогодні знизили вироблення електроенергії внаслідок обстрілу енергетичної інфраструктури. Це підтвердили групи МАГАТЕ, які зараз постійно дислокуються на всіх майданчиках українських АЕС.

Довідка

росіяни вербують у білорусі ремонтників, щоб відправити їх на Запорізьку АЕС. Таким чином окупанти намагаються відновити стабільну роботу станції після обстрілів.

Через відмову частини українського персоналу Запорізької атомної електростанції співпрацювати з окупантами, росіяни не можуть ані запустити, ані експлуатувати енергоблоки станції.

Ситуація навколо Запорізької АЕС погіршується через загострення на фронті. Тому виникла необхідність термінового створення безпечної зони навколо станції.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: