fbpx
Сьогодні
11:25 26 Січ 2023

Компанія Rheinmetall планує надати велику кількість снарядів до танків Leopard для України

English version here

Для танків Leopard, які Німеччина та інші країни відправлятимуть в Україну, військово-промислова компанія Rheinmetall готова поставити велику кількість боєприпасів.

Про це повідомляє Tagesschau.

"Rheinmetall готовий і, як запобіжний захід, значно збільшив свої потужності з виробництва боєприпасів – особливо у секторі великих калібрів", – повідомили в компанії.

Зазначимо, що вона базується в Дюссельдорфі.

"Ми інвестували в це значні кошти. І продовжимо це робити, будуючи нові виробничі потужності і наймаючи додатковий персонал. Ми робимо все можливе, щоб підтримати Україну, НАТО і німецький уряд, в тому числі боєприпасами, яких вони потребують", наголосили в Rheinmetall.

Завдяки збільшенню потужностей концерн здатен задовольнити прогнозоване зростання попиту з боку Бундесверу і збройних сил інших країн, що входять до складу "танкової коаліції".

Довідка

Нагадаємо, уряд Німеччини 25 січня прийняв рішення про надання українським збройним силам основних бойових танків Leopard-2. Це стало результатом інтенсивних консультацій, які відбулися з найближчими європейськими та міжнародними партнерами країни.

Мета Німеччини — швидко зібрати для України два танкові батальйони. Як перший крок Німеччина надасть 14 танків Leopard 2 A6 зі складів Бундесверу.

Як писала Рубрика, тренування українських екіпажів мають розпочатися найближчим часом у Німеччині. Також Україні допоможуть із логістикою, боєприпасами та технічним обслуговуванням танків.

Також Німеччина видасть дозволи на передання танків країнам-партнерам, які хочуть швидко доставити Leopard 2 зі своїх складів в Україну.

За повідомленням Spiegel, на даному етапі європейські союзники обговорюють спільну передачу Україні загалом 80 основних бойових танків Leopard 2, щоб сформувати два батальйони по 40 машин.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: