fbpx
Сьогодні
16:18 26 Січ 2023

До кінця березня Британія планує поставити в Україну танки Challenger

Британія сподівається передати танки Challenger 2 до України вже наприкінці березня.

Про це заявив у четвер заступник міністра оборони Британії Алекс Чалк, повідомляє ЄП посилаючись на Reuters.

Нагадаємо, цього місяця Британія заявила, що відправить в Україну 14 своїх основних бойових танків разом з додатковою артилерійською підтримкою.

"Ми плануємо, що це буде наприкінці березня", – сказав Чалк у парламенті у відповідь на запитання, коли танки прибудуть в Україну.

Заступник міністра наголосив, що до того часу українські військові будуть інтенсивно тренуватися, як експлуатувати і обслуговувати ці машини.

Зазначимо, що інші країни, включаючи Сполучені Штати й Німеччину, також згодом взяли на себе зобов'язання щодо постачання танків, які Київ привітав як потенційний переломний момент у боротьбі за відсіч російському вторгненню.

Міністр оборони ФРН Борис Пісторіус пообіцяв поставку Україні німецьких танків Leopard 2 вже до кінця березня.

У той же час заступник міністра оборони Польщі Войцех Скуркевич переконаний, що Варшава може передати Україні обіцяні танки Leopard вже за кілька тижнів.

Довідка

Нагадаємо, уряд Німеччини 25 січня прийняв рішення про надання українським збройним силам основних бойових танків Leopard-2. Це стало результатом інтенсивних консультацій, які відбулися з найближчими європейськими та міжнародними партнерами країни.

Мета Німеччини — швидко зібрати для України два танкові батальйони. Як перший крок Німеччина надасть 14 танків Leopard 2 A6 зі складів Бундесверу.

Як писала Рубрика, тренування українських екіпажів мають розпочатися найближчим часом у Німеччині. Також Україні допоможуть із логістикою, боєприпасами та технічним обслуговуванням танків.

Також Німеччина видасть дозволи на передання танків країнам-партнерам, які хочуть швидко доставити Leopard 2 зі своїх складів в Україну.

За повідомленням Spiegel, на даному етапі європейські союзники обговорюють спільну передачу Україні загалом 80 основних бойових танків Leopard 2, щоб сформувати два батальйони по 40 машин.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: