fbpx
Сьогодні
08:47 26 Січ 2023

Через загрозу російської ракетної атаки у низці областях екстрено вимкнули світло

Фото: З відкритих джерел

У Києві, Київській, Одеській та Дніпропетровській областях через загрозу ворожих ракетних ударів енергетики екстрено вимикають енергопостачання.

Про це інформують ДТЕК у Telegram, очільник Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук у Telegram, голова військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул у Telegram.

"Через загрозу ракетної атаки у Києві, Київській, Одеській та Дніпропетровській областях застосовуються екстрені відключення світла", зазначили у енергетичній компанії.

У ДТЕК підкреслюють, що це вимушений превентивний крок. Він дозволить уникнути значних пошкоджень енергетичної інфраструктури, якщо ворожі ракети досягнуть цілі.

Вони також закликали громадян не ігнорувати сигнали повітряної тривоги та вірити у протиповітряну оборони країни.

Вілкул повідомив, що енергетики превентивно проводять відключення ліній електропередач у Кривому Розі і що вже відключено частину критичної інфраструктури тепло- та водопостачання.

Очільник ВА Кривого Рогу підкреслив, що лікарні та всю циркуляцію води в системі переводять на генератори. Він також додав,що комунальний транспорт не ходитиме.

Окрім того, Вілкул повідомив, що зупинили по всій лінії швидкісний трамвай, але людей уже вивели із тунелів.

Довідка

Як писала Рубрика, вранці, 26 січня, на території всієї України оголосили повітряну тривогу. Речниця оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк повідомила, що можлива чергова масова ракетна атака росіян.

Нагадаємо, у ніч на 26 січня, російські загарбники запустили по Україні 24 дрони-камікадзе "Шахед": всі безпілотники "приземлили" українські Сили оборони України.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: