fbpx
Сьогодні
12:51 25 Січ 2023

Вибухова пошта: в Іспанії затримали пенсіонера, якого підозрюють у надсиланні небезпечних листів до українського посольства

Іспанські правоохоронці затримали чоловіка, якого підозрюють в розсиланні листів з піротехнічними матеріалами, в тому числі на адресу українського посольства.

Про це інформує El Pais.

У виданні повідомили, що співробітники поліції заарештували в місті Бургос на півночі країни 74-річного чоловіка. Його підозрюють у тому, що він ймовірно є автором шести листів з піротехнічними матеріалами, що спричинили антитерористичну тривогу в кінці листопада і на початку грудня.

Нагадаємо, що серед одержувачів були прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес, а також посольства України та Сполучених Штатів у Мадриді.

У ЗМІ наголошують, що заарештований чоловік є громадянином Іспанії. Він нібито діяв сам і не пов'язаний з жодною групою. Наразі поліція проводить обшук за його місцем проживання в Бургосі.

вибухівка у посольстві

Фото: El Pais

У грудні повідомляли, що, за даними поліції, шість пакунків із вибуховими речовинами були відправлені з міста Вальядолід на півночі країни. Це приблизно за 130 км від Бургосу.

Більшість пакунків були знешкоджені. Проте один з них вибухнув у посольстві України. Співробітник дипустанови отримав легкі поранення, коли перевіряв вміст посилки.

Після цього українські посольства у 12 країнах, зокрема й Іспанії, отримали листи з погрозами, що міністерство закордонних справ назвало "добре спланованою кампанією терору".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: