fbpx
Сьогодні
13:14 25 Січ 2023

Задля збереження життів: на Донеччині українські військові відійшли із Соледара на підготовлені позиції, - ЗСУ

Фото: AFP via Getty Images

В українському командуванні прийняли рішення відвести війська із Соледара на Донеччині для заняття нових позицій на його околицях.

Про це 25 січня повідомив ВВС News Україна речник східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий.

"Після місяців інтенсивних боїв за останні тижні українська армія залишила (Соледар — ред.) і відійшла на околиці міста на підготовлені позиції", — заявив військовий.

За його словами, оборонці Соледара створили справжній подвиг не зважаючи на перевагу ворога у 3 – 5 разів, потужно тримали свої позиції.

"Вони завдали ворогу величезні втрати в особовому складі, які можна порівняти з втратами агресора в двох чеченських війнах", – підкреслив він.

Соледар — невелике містечко на околиці Бахмута, і російські загарбники протягом кількох тижнів стверджували, що взяли місто під контроль.

Зазначимо, що взяття Соледара є одним із найважливіших досягнень росії у війні з минулого літа. Це, правда, невелика територія Донецької області.

Довідка

Раніше Генштаб повідомляв, що Збройні сили України не дають окупантам захопити Соледар на Донеччині, попри заяви загарбників про взяття міста, інформація росіян не відповідають дійсності.

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр ввечері, 10 січня, наголосила, що тривають важкі бої за утримання Соледара Донецької області, ворог штурмує місто, не зважаючи на великі втрати.

Видання CNN, яке поспілкувалося з військовослужбовцем 46 аеромобільної бригади, написало, що у Соледарі ситуація критична, а кількість загиблих настільки велика, що "ніхто не рахує".

Аналітики Інституту вивчення війни повідомили, що російські війська не захопили весь Соледар, але навіть у випадку його захоплення Бахмут не опиниться в оточенні.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: