fbpx
Сьогодні
21:36 25 Січ 2023

В Ізраїлі під час розкопок знайшли відбиток долоні, якому тисяча років

Фото: Yoli Schwartz/Israel Antiquities Authority

Під час розкопок біля стін Старого міста в Єрусалимі ізраїльські археологи виявили у камінні відбиток долоні, якому тисяча років.

Про це повідомляє Israel Hayom.

Дослідники Управління старожитностей Ізраїлю (IAA) вважають, що ці знахідки є елементами укріплень стародавнього Єрусалиму.

"Під час розкопок було виявлено частину глибокого оборонного рову, який оточував міські стіни, ймовірно, датованого десятим століттям нашої ери або, можливо, раніше. В одному місці, висіченому в стіні рову, було виявлено відбиток долоні", – заявили в IAA.

Рів розташований прямо під головною вулицею Султана Сулеймана, яка прилягає до міських стін.

"Люди не знають, що ця жвава вулиця побудована безпосередньо над величезним ровом, величезним висіченим у скелі руслом, щонайменше 10 м завширшки та 2-7 м завглибшки. Рів, який оточує все Старе місто, датується близько 1000 років до 10-го століття нашої ери або раніше, і його функція полягала в тому, щоб не дати ворогу, який оточував Єрусалим, наблизитися до стін і увірватися в місто", – пояснив директор IAA з розкопок Зубайр Адаві, який знайшов відбиток.

Зазначається, що рови відомі археологам з європейських укріплень і замків. Зазвичай вони наповнені водою, але єрусалимський рів був сухим.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: