fbpx
Сьогодні
Фото 13:43 25 Січ 2023

Студентка КНУ подарувала президенту Фінляндії уламок російської ракети

Скибун Катерина, студентка 3 курс інституту права КНУ ім. Шевченка, подарувала президенту Фінляндії Саулі Ніїністе уламок ракети від обстрілів 10 жовтня 2022 року.

Про це пише Рубрика.

Катерина знайшла уламок, коли розбирала разом із іншими ініціативними студентами завали бібліотеки Максимовича, яка зазнала значних руйнувань.

У зв'язку із обстрілом загинув аспірант одного з факультетів університету Юрій Заскока, в момент удару він їхав в авто і згорів заживо у своїй машині. Цю історію Катерина також розповіла.

"Сувенір українських реалій", як зауважила дівчина, має нагадувати європейським політикам, які втомилися від війни в Україні, що українці зараз є щитом Європи, і якби не стійкість та сміливість ЗСУ, такі уламки від ракет були б в країнах Європи.

Президент Фінляндії був надзвичайно зворушений зверненням Катерини.

У подальшій неформальній комунікації ректор університету Володимир Бугров зауважив, що з моменту повномасштабного вторгнення від ракетних атак постраждали майже всі навчальні будівлі університету.

Наслідки ракетного удару 10 жовтня частково вдалося ліквідувати завдяки підтримці іноземних партнерів. Відновлено корпуси інституту філології, бібліотеки Максимовича та головного корпусу. Ситуація із навчальними корпусами виставкового кампусу залишається критичною.

Президент Фінляндії вражений сміливістю українських студентів, які не зважаючи на війну продовжують здобувати знання.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: