fbpx
Сьогодні
15:55 25 Січ 2023

росіяни ліквідовують шахти на окупованих територіях: зруйнували та закрили

Окупанти почали закривати шахти, які опинилися на тимчасово захоплених територіях. Серед них і відома шахта ім. Олександра Засядька.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Центр національного спротиву.

Як зазначає ЦНС, шахти закривають через їх неприбутковість, брак шахтарів та відсутність можливості оновлювати обладнання. Крім шахти ім. Засядька, закрито шахти Калиновська-східна та шахта ім. академіка Скочинського. Також низку шахт окупанти "приватизували", а саме: шахти Іловайська, Холодна Балка та ім. Кірова. Їм нібито знайшли "інвесторів".

"Зауважимо, що всі ці "приватизації" не матимуть жодної юридичної сили, адже всі ці шахти захоплені й експлуатуються ворогом незаконно. Це розуміють й "потенційні інвестори", тому ніхто не бажає купувати такий актив. Відтак під "приватизацією" окупанти мають на увазі розкрадання майна шахт через підставних юридичних осіб", – підкреслює Центр.

ЦНС нагадує, що за підсумками 2022 року видобуток вугілля на окупованих територіях Донецької та Луганської областей знизився на 42%.

"Фактично ворог знищив вугільну промисловість Донбасу, попри розмови про "народні республіки" та "відновлення", – констатує Центр.

Довідка

Наприкінці 2022 року правоохоронці оголосили підозру так званому "міністру вугілля та енергетики ДНР". Він налагодив роботу шахт у Донецькій області на користь росії.

російські окупанти ще тоді планували закрити більшість шахт на тимчасово окупованих територіях у Донецькій і Луганській областях через нібито їх нерентабельність.

На початку грудня росіяни закривають шахти у Луганській області та вивозять обладнання. Зокрема, на шахті "Червоний партизан" поблизу Довжанська окупанти вирізають обладнання і щоденно вивозять його, підприємство готують до консервації.

Ще раніше голова Луганської ОВА Сергій Гайдай заявляв, що окупанти готуються до масового закриття шахт на Донбасі,оскільки більшу частину гірняків мобілізували.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: