fbpx
Сьогодні
10:24 25 Січ 2023

Російські окупанти поки не наважуються використовувати у бою новітній танк "Армата", - британська розвідка

Фото: ROSTEC.RU

Через сумніви щодо технічного стану найновіших російських танків T-14 "Армата", військові рф хоч і підготували їх невелику партію для застосування на фронті, проте вагаються їх використовувати.

Про це пише Рубрика, посилаючись на огляд розвідки міністерства оборони Британії станом на 25 січня.

Британські аналітики зазначили, що рф підготувала невелику партію T-14 до застосування на фронті у війні проти України. Це було би першим бойовим використанням цієї моделі.

Проте воюючі російські війська нібито вагаються задіювати їх через "незадовільний стан".

"Невідомо, що саме викликало таку реакцію, але в останні три роки російські посадовці публічно згадували про проблеми з мотором і тепловізійними системами у Т-14.

У 2021 році міністр оборони Сергєй Шойгу описував заплановане на 2022 рік виробництво як "експериментальну" партію.

Тож малоймовірно, що якийсь із застосованих Т-14 буде відповідати стандартам для нового озброєння, яке можна вважати повністю готовим до застосування", наголосили у звіті.

Британська розвідка вже присвячувала один із нещодавніх оглядів танкам "Армата", у ньому розповідали, що якщо рф все ж кине їх на фронт. Але це буде передусім з пропагандистською метою, тому що застосування цих танків є ризиком для російської армії.

Окрім того, розвідники Британії вважають, що використовуючи свій авторитет Герасимов звільнив одного з ключових генералів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: