fbpx
Сьогодні
15:36 25 Січ 2023

"Окупаційні війська" Сполучених Штатів досі перебувають у Німеччині: так бачить путін сьогодення ФРН

Фото: Getty Image

Диктатор країни-агресорки російської федерації володимир путін заявив, що "окупаційні війська" Сполучених Штатів Америки нібито досі стоять у Німеччині.

Саме так вважає російський лідер, і про це розповів під час зустрічі зі студентами в Московському держуніверситеті 25 січня.

"Найбільша країна Європи, економічний гігант – це Федеративна Республіка Німеччина. Після Другої світової війни Німеччина була розділена, як відомо, на 4 сектори: американський, англійський, французький і радянський.

Так от Радянський Союз оформив припинення цього окупаційного статусу. А Сполучені Штати ні.

Формально юридично на території Федеративної Республіки Німеччина перебувають американські окупаційні війська, а по факту так і є. Їх там дуже багато", наголосив диктатор.

Зі слів очільника росії, нібито самі німецькі політики говорять про це. Вони нібито вважають, що після Другої світової війни Німеччина "ніколи не була в повному сенсі цього слова суверенною державою".

"І це не я кажу. Це кажуть видатні – хочу це підкреслити, не російськоорієнтовані, а німецькоорієнтовані – політики", – заявив путін. Він додав, що "так чи інакше, але суверенітет буде повернуто Європі".

Нагадаємо, уряд Німеччини 25 січня прийняв рішення про надання українським збройним силам основних бойових танків Leopard-2.

Своєю чергою посольство росії у Німеччині офіційно відреагувало на рішення Бундестагу відправити партію танків українським Силам оборони, щоб надати їм перевагу на полі бою.

У дипустанові вважають, що таке рішення Берліна переводить протистояння росії та України на новий рівень.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: