fbpx
Сьогодні
12:57 25 Січ 2023

Німеччина офіційно підтвердила, що надасть Україні бойові танки Leopard 2

Фото: Getty Images

Німеччина офіційно підтвердила свою позицію, що Україна отримає від партнерів сучасні німецькі танки Leopard 2. 

Про це повідомляє Bloomberg, який цитує рішення уряду Німеччини, пише Рубрика.

Німеччина прийняла рішення передати Україні танки, а також дала "зелене світло" іншим країнам щодо постачань сучасних машин українським військовим.

Довідка

Нагадаємо, раніше німецькі ЗМІ повідомляли, що канцлер Олаф Шольц ухвалив рішення передати Україні роту танків. За стандартами НАТО, це три взводи по 4 танки та відділення управління ще з 2 танків – тобто 14 одиниць.

Зазначалося, що мова йшла про танки найсучаснішої комплектації Leopard 2A6. Перші одиниці планували надати з запасів Бундесверу, а надалі постачання могли б здійснюватися з промислових складів.

Низка європейських країн теж заявили про готовність передати Україні танки Leopard. Зокрема, перша про цю ініціативу повідомила Польща. Проте Німеччина як країна-виробник повинна дати дозвіл.

Офіційні особи Сполучених Штатів кажуть, що Вашингтон готовий відправити десятки своїх бойових танків M1 Abrams. Це змінить їх колишню позицію, у якій вони категорично виступали проти надання своїх танків.

Джерела повідомляють, що канцлер Німеччини Олаф Шольц ухвалив рішення відправити бойові танки Leopard 2, які є одними з найбільш широко використовуваних на Заході. Очікують, що Німеччина також дозволить іншим країнам надсилати свої танки.

Нагадаємо, що британський уряд оголосив 14 січня, що направить в Україну 14 бойових танків "Challenger 2".

Варшава також заявила, що готова відправити до України 14 своїх танків Leopard 2 і наполягає на тому, щоб Берлін схвалив цей крок.

Уряд Норвегії також розглядає можливість надсилання частини своїх танків Leopard 2.

Своєю чергою фінський уряд заявив, що може передати Україні невелику кількість танків Leopard 2, якщо ширша група європейських країн також вирішить зробити це. Проте це залежатиме від схвалення Берліна.

25 січня Іспанія також вирішила приєднатися до постачання Україні танків Leopard 2. Це сталося після того, як аналогічне рішення нарешті прийняла Німеччина.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: