fbpx
Сьогодні
15:21 25 Січ 2023

Надання танків Україні переводить конфлікт на новий рівень: посольство рф у Німеччині відреагувало на рішення Берліна

Фото: Britta Pedersen/dpa

Посольство росії у Німеччині офіційно відреагувало на рішення Бундестагу відправити партію танків українським Силам оборони, щоб надати їм перевагу на полі бою. У дипустанові вважають, що таке рішення Берліна переводить протистояння росії та України на новий рівень.

Про це повідомили російські Telegram-канали. Вони посилаються на заяву представників посольства росії у Німеччині.

Можна зробити висновок, що новина про наростаючу військову допомогу Україні дуже пригнічує країну-агресорку.

"Рішення Берліна надати Києву танки Leopard 2 є вкрай небезпечним, воно переводить конфлікт на новий рівень протистояння", зазначили представники дипустанови в повідомленні.

Нагадаємо, що в Офісі президента України також відреагували на рішення офіційного Берліна. Як зазначив голова відомства Андрій Єрмак, наступна мета – створення "танкової коаліції".

"Перший танковий крок зроблено. Далі – "танкова коаліція". Леопардів потрібно багато", – наголосив керівник Офісу Президента.

Нагадаємо, що у мережі росіяни буквально "включили істерику" через рішення Німеччини про передачу Україні танків Leopard 2. Деякі з них навіть закликали вдарити по країні ядерною зброєю, а також не скупилися на образи.

Як писала Рубрика, Німеччина офіційно підтвердила свою позицію, що Україна отримає від партнерів сучасні німецькі танки Leopard 2.

Уряд Німеччини зазначав, що хоче у рамках коаліції зібрати для України два танкові батальйони, а навчання для ЗСУ повинно початися найближчим часом.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: