fbpx
Сьогодні
15:32 25 Січ 2023

Міськрада Дніпра прийняла рішення виплатити по 1 млн грн постраждалим від ракетного удару по багатоповерхівці 14 січня

Міськрада Дніпра ухвалила рішення про виплати для постраждалих  від російського ракетного удару по багатоповерхівці 14 січня, в розмірі 1 млн гривень.

Про це 25 січня повідомила пресслужба Дніпровської міськради, пише Рубрика.

"Сьогодні на сесії міськради депутати підтримали низку змін до муніципальної програми допомоги містянам, постраждалим від ракетних обстрілів рф. Це створило офіційний механізм виплат до 1 млн грн за зруйноване житло єдиним платежем. Раніше на цьому наголошував мер Дніпра Борис Філатов", – ідеться в повідомленні.

У пресслужбі нагадали, що у місті працює два штаби з прийому громадян, які стали жертвами російського терору. Там можна подати документи на отримання матеріальної допомоги для відшкодування збитків, завданих майну, на отримання матеріальної допомоги на лікування постраждалих, на отримання матеріальної допомоги сім'ям загиблих. Також у штабах люди мають можливість відновити втрачений або пошкоджений паспорт громадянина України, отримати свідоцтво про смерть загиблого, отримати QR- код на грошову допомогу від ВПП ООН. Адреси штабів і графік їхньої роботи можна знайти на сайті міськради.

Довідка

Вибухи в Дніпрі пролунали під час масованої російської атаки на Україну 14 січня. росіяни влучили в багатоквартирний будинок.

За словами заступника керівника Офісу президента Кирила Тимошенка, в ураженій дев'ятиповерхівці було 16 під'їздів і проживали приблизно 1700 мешканців.

Пошуково-рятувальні роботи тривали 69 годин й 17 січня о 13:00 їх було завершено.

Попередньо відомо, що 72 квартири зруйновано, ще понад 230 — пошкоджено.

Як писала Рубрика, 28 постраждалих внаслідок російського ракетного удару по багатоповерхівці у Дніпрі перебувають у лікарнях, 10 із них – у важкому стані. Найменшій убитій дитині було лише 11 місяців.

У Дніпрі з 15 січня тривала триденна жалоба за загиблими.

Міська рада виділить потерпілим сім'ям у Дніпрі по мільйону гривень для придбання житла.

На 19 січня число загиблих внаслідок підступного ракетного удару по житловому будинку у Дніпрі 14 січня зрослосдо 46 осіб.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: