fbpx
Сьогодні
18:23 25 Січ 2023

Грузія не має наміру відновлювати пряме авіасполучення з рф, - посол

Заступник міністра закордонних справ України Євген Перебийніс висловив стурбованість послу Грузії в Україні Георгію Закарашвілі щодо можливого відновлення прямого авіасполучення з росією.

Про це йдеться у повідомленні МЗС України.

Як зазначається, Перебийніс висловив вдячність грузинській стороні за надання генераторів містам Київ, Львів, Харків, Миколаїв та Гостомель, а також за програми з оздоровлення українських дітей в Грузії, продовження яких заплановане у 2023 році. Окремо він подякував за підтримку громадян України, які змушені були залишити Україну у зв'язку з російською агресією.

Заступник міністра висловив сподівання, що Грузія перегляне свою позицію і приєднається до кола тих партнерів, які надають Україні допомогу зброєю та військовою технікою, а також, що Тбілісі приєднається до усіх санкцій, запроваджених ЄС проти держави-агресора.

"У цьому контексті він висловив стурбованість інформацією про можливе відновлення прямого авіаційного сполучення між Грузією та росією. У свою чергу грузинський дипломат запевнив, що Грузія не має наміру поновлювати авіарейси в рф», – наголошується у повідомленні.

Перебийніс також порушив питання щодо погіршення стану здоров'я громадянина України Міхеїла Саакашвілі, який перебуває в ув'язненні в Грузії, та закликав розглянути можливість переведення його на лікування до України або третіх країн.

Сторони обговорили й інші питання двостороннього співробітництва, зокрема можливість залучення Грузії до реалізації формули миру, ініційованої Президентом України Володимиром Зеленським, а також позитивно відзначили активізацію українсько-грузинського міжпарламентського діалогу.

Як повідомлялося, голова правлячої партії "Грузинська мрія" Іраклій Кобахідзе в ефірі грузинського ТБ заявив, що Грузія підтримає відновлення прямого авіасполучення з росією.

Пізніше тимчасовий повірений у справах України у Грузії Андрій Касьянов заявив, що не виключає можливості масової евакуації українців з країни у разі поновлення прямого авіасполучення Грузії з росією і зростання ризиків безпеки.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: