fbpx
Сьогодні
20:59 25 Січ 2023

Білий дім розкрив деталі надання танків Abrams Україні

Разом із понад 30 танками Abrams в Україну будуть також поставлені тягачі, ремонтне обладнання, можливості для обслуговування й заправки танків спеціальним пальним, крім того, вже скоро розпочнуться навчання для українських воїнів.

Більш докладно про це розповіли під час телефонного брифінгу в середу високопоставлені представники адміністрації США, передає "Укрінформ".

«Причина, чому саме 31 танк, полягає в тому, що саме стільки налічується в українському танковому батальйоні. Тому ми були зосереджені на виконанні конкретно такої вимоги»,- зауважила у поясненнях до заяви президента США високопоставлена представниця адміністрації.

У Білому домі уточнили, що танки Abrams закуповуватимуться в межах Ініціативи зі сприяння безпеці України (USAI).

«Хоча поставки займуть певний час, оскільки йдеться про закупівлі (в межах USAI – ред.) Сполучені Штати вже зараз почнуть працювати над створенням комплексної програми тренувань (на цих танках – ред.) для України»,- зауважила чиновниця.

За її словами, це включатиме навчання українських військових професійному застосуванню танків на полі бою, а також обслуговуванню цих бойових машин та їх ремонту.

Крім того, як повідомили в Білому домі, зараз Пентагон опрацьовує механізми доставки пального, а також іншого обладнання, «які знадобляться Україні для експлуатації та обслуговування Abrams». Для цього в Україну також буде доставлено, зокрема, вісім евакуаційних машин (тягачів) M-88.

Інша представниця адміністрації США зауважила, що заява про надання Україні танків Abrams стала результатом дипломатичного діалогу, який США вели впродовж останніх кількох тижнів з європейськими союзниками й партнерами. Зокрема, президент Байден за цей час кілька разів спілкувався безпосередньо з канцлером Німеччини Олафом Шольцем, щоби «скоординувати оборонну допомогу» Україні. Це включало в себе також спільне оголошення США й Німеччини про передачу систем ППО Patriot.

Водночас, у адміністрації не підтвердили і не спростували, що надання американських Abrams Україні було передумовою з боку Берліна, щоби поставити ЗСУ німецькі танки Leopard.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: