fbpx
Сьогодні
15:54 24 Січ 2023

В Україну прибув президент Фінляндії Саулі Ніісте та зустрівся із Зеленським: обговорювали питання передачі Leopard 2

Фото: Твіттер / Саулі Нійністе

24 січня, до України з неанонсованим візитом завітав президент Фінляндії Саулі Нійністе та зустрівся з українським колегою Володимиром Зеленським.

Про це повідомили в телеграм-каналі Глави держави.

У Києві відбулася зустріч глав України та Фінляндії.

"Вітаю в Україні президента Фінляндії Саулі Ніісте. Україна цінує підтримку Фінляндії та фінського народу", – зазначив український лідер.

"Сьогодні я зустрівся з президентом України Зеленським у Києві. Ми обговорили поточну ситуацію російсько-агресорської війни та підтримку, якої потребує Україна", – написав глава Фінляндії у Твіттері.

Очільник скандинавської країни додав, що в Києві підтвердив "тверду та непохитну підтримку Фінляндією України стільки, скільки буде потрібно".

Як повідомляє фінська телерадіокомпанія Yle, з міркувань безпеки візит Нііністьо не афішувався заздалегідь. Ці зустрічі становлять загрозу безпеці насамперед для президента України Володимира Зеленського, адміністрацію якого росія все ще намагається усунути від влади.

У другій половині дня Нііністьо зустрівся з Зеленським. Президенти обговорили військову допомогу Фінляндії та політичну підтримку України. За словами Нііністьо, питання надання Україні танків все ще залишається відкритим.

"Ми є єдиною країною поза НАТО, яка має "Леопардів". Ми також маємо довгий кордон з Росією, і це потрібно враховувати", заявив Нііністьо під час пресконференція.

За словами Нііністьо, існують різні ролі у наданні допомоги Україні, і Фінляндія бере активну участь у цій допомозі. На сьогодні Фінляндія надала Україні 600 мільйонів євро у вигляді військової допомоги.

Нагадаємо, що 20 січня Фінляндія анонсувала надання 12-го пакета військової допомоги Україні на суму понад €400 млн.

Як писала Рубрика, 22 січня Президент України Володимир Зеленський зустрівся в Києві з експрем'єром Великої Британії Борисом Джонсоном.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: