fbpx
Сьогодні
11:03 24 Січ 2023

У британській розвідці вважають, що використовуючи свій авторитет Герасимов звільнив одного з ключових генералів

Фото: GETTY IMAGES

Розбіжності у російському керівництві показує те, що генерал-полковник Міхаіл Теплінський, ймовірно, був звільнений з посади одного з ключових російських оперативних командирів.

Про це пише Рубрика, посилаючись на звіт розвідки Міноборони Британії станом на 24 січня.

Як зазначили британські розвідники, існує реальна можливість, що його відставці сприяли дебати щодо завдань, які були поставлені перед ВДВ. Відмітимо, що їх часто використовували для утримання наземних позицій, що зазвичай мала б робити механізована піхота.

"Теплінський був офіцером, відповідальним за відносно успішне виведення російських військ із західних районів Дніпра в листопаді 2022 року. І він отримав похвалу в Росії як здібний і прагматичний командир. Залишається незрозумілим, чи зберігає Теплінський свої додаткові повноваження на посаді командувача повітряно-десантних військ Росії", наголосили у повідомленні.

"Звільнення Теплінського, ймовірно, є ще одним симптомом триваючих розбіжностей у вищому керівництві російської операції. Оскільки генерал Валєрій Герасимов намагається нав'язати свій особистий авторитет у цій кампанії", резюмували у звіті.

Раніше британська розвідка повідомляла, що з приходом до командування Гєрасімова той у першу чергу вирішив наводити лад з рутинною дисципліною у війську і це викликає нарікання.

Також у британській розвідці вважають, що ситуація на фронті зайшла у глухий кут, проте можливі локальні просування.

У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони очікують, що начальник генштабу рф валерій герасимов, якого нещодавно призначили командувачем російських військ в Україні, у своїй тактиці ведення бою активніше застосовуватиме повітрянодесантні війська.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: