fbpx
Сьогодні
16:34 24 Січ 2023

Центр спінальної медицини запрацює на Рівненщині: реабілітацію проходитимуть українські захисники

Фото: Ілюстративне

Перший загальнодержавний Центр реабілітації пацієнтів зі спінальними травмами, тобто з ураженнями хребта та спинного мозку створять у Україні на Рівненщині.

Про це інформує Рубрика, посилаючись на Facebook Міністерства охорони здоров'я.

Реабілітаційний центр відкриють за підтримки Всесвітньої організації охорони здоров'я в Україні та уряду Британії на базі Рівненського обласного шпиталю ветеранів війни.

Кількість місць у медзакладі розширили вдвічі. До того ж, там встановили нове медичне обладнання для роботизованої реабілітації. Це системи для відновлення навичок ходи, розробки нижніх та верхніх кінцівок.

Перший комплект такого медичного обладнання в Україні придбали за кошти держбюджету.

У відомстві зазначили, що у Рівненському обласному шпиталі ветеранів війни, на базі якого запрацює Центр, уже працює мультидисциплінарна команда ВООЗ з багатьох країн світу: Індії, Канади, Австралії, Британії, Швеції, Норвегії та інших.

Фахівці з-за кордону допомагають у лікуванні та реабілітації українських захисників та навчають працівників госпіталю світовим методам реабілітації наслідків спінальної травми.

Нагадаємо, 8 років тому 30 лікарів-добровольців рушили на схід України у складі Першого добровольчого мобільного шпиталю, який заснували 15 грудня 2014 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: