fbpx
Сьогодні
Фото 15:30 24 Січ 2023

У соцмережі набирає обертів "леопардовий" флешмоб на підтримку України: зірки теж долучилися

У соціальних мережах розпочався справжній леопардовий бум під хештегом #freetheleopards. Ця акція об'єднала європейців та українців, які закликають надати Збройним силам України танки Leopard для боротьби з російськими загарбниками.

Нагадаємо, що 20 січня відбулась восьма зустріч Контактної групи з питань оборони України на авіабазі Рамштайн. Головною темою стало постачання Україні німецьких танків Leopard 2.

На це згодні Польща, Фінляндія, Словаччина, Чехія, але не Німеччина. Влада країни не тільки не погоджується постачати сама, а й не дає дозвіл на реекспорт.

Під час зустрічі представники країн так і не ухвалили єдине рішення. Передання Leopard іншими країнами має розв'язати канцлер Німеччини Олаф Шольц.

Небажання уряду надавати танки Україні викликало обурення не тільки в українців, але й жителів Німеччини. Так, ввечері 20 січня біля будівлі уряду в Берліні пройшла акція протесту під гаслом "Звільніть леопардів!", яке набуло популярності далеко за межами країни.

Як флешмоб шириться соцмережами

22 січня на офіційній сторінці Instagram України @ukraine.ua запустили флешмоб: "Про леопардовий одяг давно забули, але зараз настав час переглянути свій гардероб. Одягніть свій улюблений леопардовий одяг і опублікуйте селфі з #FreeTheLeopards".

До леопардового флешмобу приєдналися українські зірки Катерина Осадча, Оля Полякова, Джамала та інші знаменитості. Вони нагадали світові про важливість чинити опір ворогу.

Для цього відомі українці разом з іншими учасниками акції додали світлини у речах з леопардовим принтом і відповідним хештегом.

Телеведуча додала дві світлини в зеленому жакеті та сукні з тваринним малюнком. Зірка закликала усіх фанів доєднатися до акції.

"Нашій країні потрібні танки Leopard 2, ми закликаємо світ відгукнутися, адже наступними може бути будь-яка країна! Підтримуйте флешмоб! Фото з минулого, але такі актуальні зараз", – написала Катерина.

Гурт також став одним із тих зірок, хто долучився до #freetheleopards. Учасники "Євробачення-2023" написали про важливий посил.

"Поки Німеччина досі вагається, чи надавати Україні танки Leopard 2, ми доєднуємося до флешмобу з відповідним закликом. Це важливо. Україні потрібні танки Leopard 2. Не мовчи, світе! Приєднуйтеся до хештегу і вимагайте проукраїнського рішення від уряду Німеччини, адже Україна щодня захищає себе та Європу від Росії", – пише гурт.

Співачка поділилася світлиною в шубі та пояснила, чому так важливо взяти участь у флешмобі.

"Поки хтось тягне час, ми маємо діяти й тиснути. Приєднуюся до челенджу. Чим більше я злюся, тим більше я хочу донатити та всіляко допомагати. Але тільки цього недостатньо. Нам потрібна підтримка світу", – написала Джамала.

Оля Полякова згадала один зі своїх епатажних образів і також пояснила, для чого українцям танки.

"Підтримаємо разом флешмоб. Нам потрібні "леопарди", щоб у наших ЗСУ було таке лице, а значить, щоб і у всіх нас #FreeTheLeopards", – написала співачка.

Виконавиця також у незвичний спосіб доєдналася до флешмобу. Тіна додала у сторіз відео з фільтром, де навколо неї кружляли "леопардові" метелики.

А ось виконавиця alyona.alyona додала фото в домашньому образі, проте про важливість свого меседжу теж не забула. До речі, це фото вона зробила в Німеччині.

"Німеччина повинна почути нас і нарешті надати Україні "леопардів". Долучаюся до флешмобу, приєднуйтеся і ви, підтримавши Україну на інформаційному фронті! Фото було зроблене у Франкфурті-на-Майні в Німеччині з німецькою собакою сім'ї латвійців та українців", – написала Альона.

Дружина телеведучого Григорія Решетніка обрала леопардовий шарф, щоб привернути увагу до масштабної акції в Мережі.

"Дивлюся в дзеркало і бачу леопардів! Вам теж вони ввижаються усюди?" – підписала фото Христина.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: