fbpx
Сьогодні
09:26 23 Січ 2023

Зеленський заявив, що десятки переданих танків не розв'яжуть проблему, коли у рф їх тисячі, але мотивують ЗСУ

English version here

Президент Володимир Зеленський розповів, що постачання Україні десятків західних танків проти тисячі танків, які є у російської армії, не розв'яжуть проблеми, але допоможуть мотивувати українських військових.

Про це він сказав в інтерв'ю німецькому телеканалу ARD, передає пресслужба ОП.

"Коли проти нас російська армія, у якої тисячі танків, жодна країна рішенням, що вони дають нам 10-50 танків, не розв'язують проблему. Вони роблять одну важливу річ — мотивують наших воїнів боротися за їхні ж цінності, тому що показують, що весь світ з тобою", — пояснив Президент.

Він також розкритикував Німеччину за готовність постачати озброєння тільки разом з іншими партнерами, зокрема США.

"Так не можна — мовляв, я дам стільки ж, скільки і ти. "Хай Америка зробить крок, тоді і я зроблю". Це ж проблема не у Німеччини з Америкою, не змагання амбіцій. Ви, звичайно, можете ще пів року говорити, мірятися впливовістю, але у нас щодня гинуть люди. А можна без "якщо", "коли", а просто: ти можеш дати Leopard — то дай", — сказав Зеленський.

Він розповів, що коли Сполучені Штати надали у пакеті військової допомоги Україні 20 бойових машин піхоти Bradley, Німеччина виділила БМП 20 Marder.

"Я був дуже вдячний. Але після заяви про танки — мовляв, скільки ти даси, стільки я дам, — у мене виникає питання: "Тобто, ви могли дати Marder більше? Ви просто дали їх 20, бо американці дали 20 Bradley?"", — сказав Зеленський.

Довідка

Міністр оборони Борис Пісторіус заявив своєю чергою, що очікує найближчим часом рішення про поставку танків Україні. Він уже розпорядився провести аналіз щодо наявності танків у Бундесвері та на промислових складах.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: