fbpx
Сьогодні
12:11 23 Січ 2023

Україна може стати членом ЄС вже у цьому десятилітті, - Посол України в ЄС

English version here

Фото: Shoppingpl.com

Посол України у ЄС Всеволод Ченцов вважає, що Україна має цілком реальні шанси стати членом ЄС вже у цьому десятилітті.

Про це повідомляє "Європейська правда".

На запитання про те, чи вважає він реальним, що Україна може вступити до ЄС у цьому десятиріччі, дипломат відповів: "Вважаю, що так".

Всеволод Ченцов зауважив, що шлях євроінтеграційний шлях України протягом 2022 року є унікальним прецедентом, тому що у цей рік "втиснули" процеси, які інші країни проходили роками.

Він зазначив, що, якщо подивитися на результати останнього соцопитування "Євробарометр", навіть країни з раніше скептичними настроями підтримують допомогу Україні та її вступ до ЄС у майбутньому.

"Нарешті стало зрозуміло, що Україна – це цінність для ЄС, для Європи, що Євросоюз стає іншим", – зазначив дипломат.

Що стосується початку перемовин про членство, на його думку, процес може початися "дуже скоро". "У законодавчому плані, робота вже проведена і, сподіваюся, навесні, коли Єврокомісія представить попередню оцінку, ми зрозуміємо реальну картину і що нам потрібно ще зробити", – зазначив він.

Всеволод Ченцов вважає, що зараз некоректно говорити про те, що хтось гальмує подальший рух України до ЄС.

"Є історія розширення і в кожній конкретній державі є своє розуміння… У чому позиція тих, кого ми називаємо скептиками? Що цей процес має бути credible – змістовний, надійний. Тобто, в цьому полягає їхнє основне застереження. І ми маємо довести, що ми серйозно до цього ставимося, що наша мета у тому числі – зміцнити ЄС шляхом набуття членства", – пояснив дипломат.

Він також пояснив, що Угорщина не зможе необмежено шантажувати увесь Євросоюз своїм право вето у спільних рішеннях – зокрема тих, що стосуються України.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: